in

WTFWTF Што?Што?

Посебна точка на прстот: веднаш го намалува притисокот и ја елиминира секоја болка!

Ако се чувствувате лошо, и не само што се чувствувате лошо, туку и се чувствувате страшно, притиснете ја оваа точка и држете ја барем 1 минута. Веднаш го намалува високиот крвен притисок, ги нормализира другите тешкотии. Свеста се враќа, вртоглавицата престанува.

Ова се користи во воената медицина. И таму третманот е различен, се е направено брзо: болката брзо престанува, брзо се обновува и брзо застанува на нозе.

Точката е на средниот прст од левата и истиот прст од десната рака. Треба да се притисне, да речеме со хемиско пенкало и да се држи како што е прикажано на сликата, долго време, 1 минута. Неверојатно болно!

Но, после тоа време, болката исчезнува, другата болка постепено исчезнува (во мојот случај, болката од ‘рбетот), делува како блокада.

„Значи, ако се чувствувате навистина лошо, секогаш притискајте ја таа точка. Тоа веднаш го намалува притисокот, ја отстранува болката и нормализира други работи “.

Се разбира, ова не е совет или инструкција за лекување на висок крвен притисок или други болести, туку прва помош за итни случаи, кога немате лекови со вас или ако тие не функционираат, веднаш да се ослободите од здравствениот проблем.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote