in ,

УбавоУбаво СмешноСмешно СлаткоСлатко

Неколку прашања и краток тест за основно образование – дали ги знаете одговорите?

Може да ве збуни едно прашање од американскиот систем на мерки, но и за тоа би можело да се каже дека спаѓа во општа култура.

 

Проверете си го вашето знаење:

1. Колку континенти има?

2. Колку држави има во САД?

3. Што е поблиску до Земјата, Сонцето или Месечината?

4. Која од следниве земји не е во Европа?

Албанија Јемен Шведска Шпанија

5. Кој е главен град на Австралија?

6. На колку инчи е поделена една стапка?

7. Кој е најголем океан?

8. Која е најголема планета во нашиот Сончев систем?

9. Колку е 11х12?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Одоговри:

1. 7 континенти

2. 50 држави

3. Месечината

4. Јемен

5. Канбера

6. 12 инчи

7. Тихи океан

8. Јупитер

9. 132

Како ви се допаѓа?

4 поени
Upvote Downvote