in ,

СлаткоСлатко УбавоУбаво Што?Што?

Таа додаде прстофат сол на парче лубеница, а кога ќе слушнете ЗОШТО, ова ќе стане ваша омилена ужинка!

Се сеќавате на трикот што го запали интернетот минатата година? Се работи за сервирање лубеница, што значи дека ќе ја зачините со малку сол.

Слаткарката Никол Вестон од Лос Анџелес тврди дека солта и омиленото летно овошје се навистина добитна комбинација, иако помислата за тоа е бизарна.

– Признавам, бев скептична кога во рацете за прв пат имав солено парче лубеница. Во тоа време, мојот пријател инсистираше да го пробам, тврдејќи дека на тој начин е уште послатко. Пробав и тој беше во право – навистина е подобро солено – напишала таа.

Експертите тврдат дека умерено посолената лубеница е одлична работа и дека нема причина да не се испроба ова. Имено, солта дава поинтензивен вкус на лубеницата, бидејќи создава солено-сладок контраст, овозможувајќи сладоста да дојде до израз, а истовремено го стимулира производството на плунка, што повторно го прави ова овошје посочно.

Сепак, бидете внимателни – премногу сол нема да даде добар ефект. Доволно е да дистрибуирате малку сол рамномерно преку парче лубеница што планирате да јадете за сладост. Запомнете колку е популарна салата од лубеница со фета сирење во последните неколку години, а оваа комбинација можеби не ви изгледа толку одбивна.

Исто така, лубеницата не е единственото овошје кое добро оди со солените работи – општо е познато дека дињата во комбинација со пршута или сливи со сланина се смета за вистински специјалитет.

Како ви се допаѓа?

2 поени
Upvote Downvote