in

Прва инфекција кај човек од птичјиот грип H10N3 потврдена во Кина!

Кина ја потврди првата инфекција на човек со птичјиот грип H10N3.

Кинеската здравствена комисија потврди вчера дека при крајот на април во областа Женџјанг бил хоспитализиран жител. Но дури после 4 недели по неговата хоспитализација, тој бил дијагностициран со вирусот H10N3.

Сеуште не се познати деталите како човекот се заразил со ваквиот вирус, но беше откриено дека вирусот не се проширил врз останатите кои имале контакт со него. Нема простори за паника, бидејќи овој вид на птичји грип не се пренесува помеѓу луѓето така лесно како што беше случајот кај короната.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote