in

УбавоУбаво СлаткоСлатко НервозенНервозен WTFWTF СмешноСмешно Што?Што? ТаженТажен

Прашања по Хемија на кои треба да ги знаете одговорите! (КВИЗ)

 • Прашање од

  Која е хемиската формула на домашна сол?

  • CO2
  • H2O2
  • NaCl
  • HCl
 • Прашање од

  Кој е пронаоѓач на модерниот периодичен систем?

  • Нобел
  • Мендел
  • Лавосиер
  • Менделеев
 • Прашање од

  Кој е симбол на златото?

  • Au
  • Ag
  • Cl
  • Al
 • Прашање од

  C12H22O11 е хемиска формула на:

  • Морска сол
  • Шеќер
  • Мраз
  • Пепел
 • Прашање од

  Кој освоил нобелова награда по хемија за откривање на елементите радиум и полониум?

  • Марија Кири
  • Димитри Менделеев
  • Алфред Нобел
  • Џон Далтон
 • Прашање од

  Симболот K означува:

  • Калциум
  • Калиум
  • Фосфор
  • Хлор

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

6 поени
Upvote Downvote