Повеќето од луѓето ја фрлаат, а тоа е голема грешка
Ананасот има бројни позитивни својства – меѓу другото, делува како диуретик, бидејќи го елиминира вишокот вода од телото, а исто така ги штити коските од остеопороза. И уште повеќе.
Но, повеќето луѓе користат месо од ананас и ја фрлаат кората. Ова е грешка, бидејќи лушпата од ова овошје е премногу богата со антиоксиданти, така што го намалува ризикот од рак, ги штити срцето и крвните садови
Затоа, кога јадете ананас, не фрлајте ја кората, туку направете чај од неа. И тоа на многу едноставен начин:
Ставете ја кората во тенџере, додајте вода и варете околу 20 минути на ниска температура.
Ако мислите дека чајот е премногу силен, разредете го со вода. Пијте го цел ден малку, како сок. Може да го засладите и со мед, но и да додадете малку лимон и други здрави состојки.
Коментари
Loading…