in ,

Што?Што?

3 НАЧИНИ ДА ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПРИВЛЕКУВАТЕ ТОКСИЧНИ ПАРТНЕРИ: Не дозволувајте да ви го скршат срцето – еве како да се заштитите!

Како да престанете да привлекувате токсични партнери – излезете од маѓепсаниот круг на лоши врски! Вие заслужувате само вистинска љубов…

Заљубувањето често може да ве натера да гледате на некоја личност како совршена, за да ја идеализирате. Под овој наплив на емоции и пеперутки во стомакот, можно е сите недостатоци на другиот да ги опишете како безначајни, иако вашиот ум вели дека не се.

Токму во овој период е тешко да се забележат предупредувачките знаци, но кога ќе ги извадите розовите очила и ќе сфатите дека сте направиле погрешен избор, дека погрешно сте ја процениле личноста, тогаш станува потешко да се дистанцирате. Затоа е важно да работите на себе, на личниот развој, за да сфатите кои врски навистина вредат за вашата работа, љубов и внимание.

Токсични врски се оние кои ве исцрпуваат, прават да се чувствувате лошо, ве поттикнуваат да се сомневате во себе – врски кои се целосно спротивни на вистинската љубов. Многумина потсвесно ги привлекуваат таквите луѓе и често се префрлаат од една токсична врска во друга. Еве како да го спречите тоа:

1. Работете на вашата самодоверба

Токсичните луѓе секогаш се обидуваат да ја намалат вашата самодоверба. Тие ги користат вашите слабости против вас. Тие чувствуваат дека ви недостасува самодоверба, дека не можете да се борите за себе. Значи, ако сакате да престанете да привлекувате токсични партнери, мора да работите на себе. Луѓето кои веруваат во себе, се сакаат и знаат колку се вредни не можат да бидат фатени во нивната стапица.

2. Разберете дека е во ред да се биде сам

Кога ќе сфатите колку може да биде прекрасно кога сте сами, ќе сфатите дека не мора да правите отстапки и да се согласувате на врски кои се помалку од она што го сакате и заслужувате.

3. Не барајте изговори за него/неа

Кога имате ниска самодоверба и се плашите да бидете сами, тогаш немате сила и храброст да изразите се што не ви се допаѓа во однесувањето на вашата токсична личност. Наместо тоа, барајте изговори за неговото однесување, а главниот изговор е љубовта. Не затворајте ги очите пред проблемот и разбудете ја во себе моќта на самољубие, кажете јасно. јас заслужувам повеќе од ова.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote