in

СлаткоСлатко УбавоУбаво

5 совети кои можат да ви помогнат да имате похармоничен живот заедно со вашиот партнер!

Само откако ќе одлучите да живеете заедно со вашиот партнер, навистина може да откриете дали сте навистина компатибилни и дали вашата врска има иднина. Theивотот на некои парови ги приближува уште повеќе, додека на другите им покажува дека во нивната врска не е сè розово како што им се чинеше порано.

Постојат, сепак, начини да се подобри вашата врска со вашиот партнер ако живеете под ист покрив, дури и ако го започнавте вашиот живот заедно со несогласувања. Поради оваа причина, препорачуваме да ги слушате следниве 5 совети кои можат да ви помогнат да имате похармоничен живот заедно со вашиот партнер.

Договорете се за распоредот на вашите дневни активности

Ivingивеењето во заеднички дом ќе ви биде полесно, ако се согласите со вашиот партнер кога некој оди во тоалет наутро и навечер, кога некој ќе пристигне да руча и во кои денови и во кое време ќе го направите тоа заедно, кога секој од вас ќе си легне и ќе стане, партнерот сака да има мир во куќата, и кога другиот ќе пристигне да работи домашни работи итн.

Разговор за пари и трошоци за заеднички живот

Договорете се дали да ги споделите трошоците за плаќање на сметката или дали некој од вас ќе сноси поголем товар на овие финансиски обврски. Исто така, препорачливо е заеднички да планирате нови инвестиции во вашиот животен простор и да не преземате никакви активности самостојно.

Направете поделба на работата во куќата

Најхармонични се оние односи во кои партнерите еднакво ги извршуваат домашните работи. Ова не значи дека треба да ја извршите секоја од овие задачи во иста мера како вашиот партнер, туку дека ги дистрибуирате задачите така што кога сè ќе се додаде, да придонесете подеднакво за чистење и одржување на домот. Можете, на пример, да ги миете садовите кога вашиот партнер готви, или можете да ја исчистите куќата со правосмукалка ако ја избрише прашината.

Не инсистирајте да сториме сè заедно

Кохабитација не значи дека треба да сторите сè заедно со вашиот партнер. На луѓето им треба простор за себе и време што ќе го посветат исклучиво на своите интереси. Исто така е важно да му дозволите на вашиот партнер од време на време да се одмори од вас, а ние сме сигурни дека ќе уживате и во моменти кога не зборувате и опуштате, секој за себе.

Решете ги сите конфликти што е можно побрзо

Експертите за врски препорачуваат луѓето никогаш да не одат во кревет пред да го решат конфликтот со партнерот. Тоа е секако добар совет, но не треба да бидете премногу вознемирени ако понекогаш не успеете. Измазнување на врската наутро, за време на појадок, исто така е пожелно. Ако не ги решите кавгите со вашиот партнер во догледна иднина, ризикувате да влезете во многу подлабок конфликт со него, што може да доведе до раскин.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote