in

Џеф Безос и Ричард Брансон и покрај тоа што биле во вселената, не се астронаути!

Соединетите американски држави нема да ги сметаат како астронаути милијардерите Џеф Безос и Ричард Брансон и покрај тоа што биле во вселената.

Милијардерите го посетија работ на вселената неодамна, откако Брансон патуваше со неговото вселенско возило Virgil Galactic Unity 22, а пак Џеф Безос со ракетата New Shepherd направена од неговата компанија Blue Origin стигнаа огромни височини.

Но и покрај сето тоа, САД не ги признава како астронаути. Според правилата поставени од Федералната администрација за авијација, доколку возилата со кои ќе стигнете до вселената се во приватна сопственост, тогаш вие не сте астронаути. Порад тоа правило милијардерите не ја добија таа „титула“.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote