in , ,

Што?Што?

КАКВО ЗНАЧЕЊЕ ИМА БРОЈОТ НА ВАШИОТ СТАН ИЛИ КУЌА: Може да привлече среќа, но и крајно негативна енергија

Откријте што значи според фенг шуи бројот на вашата куќа или стан – еве каква енергија носи!

 

Според фенг шуи, секој детал е важен за одржување на енергетската рамнотежа во домот, а нумеролозите посочуваат дека на протокот на енергија, изобилство и среќа може да влијае и бројот на вашиот стан или куќа. Секој број има посебно значење. Ако бројот на вашата куќа или стан е двоцифрен или едноцифрен, треба да го намалите на едноцифрена и на тој начин да ја откриете неговата енергија. На пример, ако живеете во куќа со број 145, тогаш сметате 1 + 4 + 5 = 10, 1 + 0 = 1 Енергетскиот број на куќата во овој случај е Единица. Истото го броите и за двоцифрен број на стан, па на пример ако бројот на куќата е 31, броите 3 + 1 = 4. За едноцифрени броеви на станови, тој број се користи.

 

Пресметајте го енергетскиот број на вашиот дом и прочитајте подолу што вели за енергијата на вашиот дом, судбината и иднината:

Единица – Небесното тело што владее со овој број е Сонцето. Таков стан ги исполнува своите сопственици со креативна енергија и радост на животот. Тоа им овозможува на една личност да се истакне, да го привлече вниманието на другите. Одлично е за уметници, поети, писатели, новинари. Станот треба да има многу различни светилки, а доминантната боја е портокалово-црвена. Атмосферата на таква куќа е безгрижна и отворена.

Двојка – Небесното тело што владее со овој број е Месечината. Ова е дом на зголемена интуиција. Станот е погоден за луѓе кои работат со мали деца, за готвачи и музичари. Главниот акцент во таков стан треба да биде на огледалата, а главната боја треба да биде нежна, со мали детали од смарагдно зелена боја. Грижете се за изгледот на бањата – мора да биде беспрекорна.

Тројка – планета Марс. Волја, одлучност, акција! Овој стан не е за мрзливи луѓе. Ако сте пасивни, одлуките ќе бидат донесени за вас. Во овој стан, ќе мора постојано да поправате нешто: водовод, брави, столови … Сопствениците мора да бидат во добра форма и постојано да се активни, инаку стагнацијата на енергија ќе донесе проблеми. Внатрешноста треба да биде повеќе црвена. Најактивните места се тоалетот и ходникот, грижете се за нив.

 

Четири – Планетата е Меркур. Во таков стан секогаш треба да има искреност – лагата ќе ви се врати! Луѓето кои живеат во оваа куќа често патуваат. Подгответе се да комуницирате многу, не само дома, туку и на работа: овој стан ви ветува многу работа. Главните теми се поврзани со информации: од телевизори и телефони, до фотографии на sидови и хиероглифи во рамки. Поволни бои се сината, сивата и жолтата.

Пет – планетата е Јупитер. Атмосферата на овој стан може да се поврзе со политика, наука – се служи за обединување на луѓето во име на идејата. Виолетовата е добра боја за оваа куќа. Бронзените предмети, особено оние донесени од далечни земји, ќе послужат како вистинска декорација и талисман. Ова е дом каде што треба да има катче со книги. Во овој стан, најлошата енергија ја привлекува постојан гнев.

Шест – планетата е Венера. Ова е дом на релаксација, љубов и удобност. Луѓето кои живеат во ваков стан се навистина среќни! Тука живеат или љубезни и гостопримливи луѓе или оние кои постојано избегнуваат конфликти. Најдобрите бои се оние што се многу топли: беж и кафеава, а цвеќињата привлекуваат добра енергија. Обично животните живеат во таков стан – мачки, кучиња. Најлошата енергија ја привлекува пцуењето.

Седум – Планетата е Сатурн. Станарите на овој стан често се во тешки околности и доживуваат разни видови ограничувања. Но, не е се толку лошо! Во истиот стан, можете да работите на совладување на нови професионални вештини. Главната работа е почесто да ги анализирате вашите дела и постапки, постот и јогата ќе бидат корисни! Доминантната боја е темно сина.

Осум – Планетата е Уран. Ова е стан на личност со изострена интуиција. Во овој стан секогаш ќе бидете опкружени со пријатели. Користете светли бои на виножито за декорација, а небесно сината мора да биде присутна! Бидете внимателни со електричните апарати и чувајте ги прозорците чисти.

Девет – Планетата е Нептун. Ова е стан со тешка енергија, бидејќи многу лесно може да заглавите во неисполнети соништа и да стекнете лоши навики. Овој стан е како Бермудскиот триаголник – работите секогаш исчезнуваат некаде, а срцето го совладува умот.

Според ова, можеме да заклучиме дека најлошите броеви на станови се 3, 7 и 9, и дека 6 е најсреќниот број за вашиот дом. Бидејќи не можете да го промените бројот на станови без да се преселите, според фенг шуи постои решение како да го ублажите влијанието на негативниот број. Влезната врата треба да се обои во сива или зелена боја – во зависност од ориентацијата кон кардиналните точки. Сива може да неутрализира, а зелената може целосно да го уништи влијанието на броевите. Исто така, на влезот во станот, можете да ставите некои моќни амајлии што ќе ги неутрализираат лошите вибрации.

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote