in

Цена на билетите за концерт во Флорида: 18 долари доколку сте вакцинирани, 1000 долари доколку не сте!

Флорида на креативен начин ги мотивира своите жители да ја примат вакцината за Ковид-19.

Тие нудат билети за концерт, но цената е различна поради една причина. Доколку сте вакцинирани, цената на билетот изнесува 18 долари, но доколку не сте, тогаш ќе мора да платите 1000 долари.

Организаторот на концертот, Пол Вилиамс, изјави дека оваа идеа ја добил откако се отвориле пунктовите за вакцинација во неговата држава и сакал да пронајде креативен начин да одржи концерт коишто ќе биде безбеден за сите присутни. Со покачувањето на цената, тој ги мотивира љубителите на ваквите настани да примат вакцина и да платат поефтин билет.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote