in ,

WTFWTF

ДАЛИ ИМАТЕ ПСИХОПАТИ НА РАБОТА – Ги нарекуваат професионални волци, а имаат мрачна енергија: Еве како да се заштитите!

На работа, можете да сретнете психопати, таканаречени „професионални волци“. Ова може да биде предизвик, затоа научете како да работите со вакви луѓе и да не сфаќате ништо лично.

 

Таканаречените професионални волци се всушност луѓе со психопатско пореметување, кои се успешни и брзо напредуваат на работа, што може да биде многу предизвикувачки и проблематично за вас, како колега. Научете како да се справите со овие предизвици и најдете начин да работите со психопати на работа.

 

Психопатите брзо се регрутираат на работното место поради добро проучени социјални вештини и шарм, и брзо напредуваат. За разлика од некој со нарцисоидно пореметување на личноста, тие можат да одржат позитивен впечаток подолг временски период и се неверојатно стратешки организирани од самиот почеток. Покрај тоа што се допадливи, тие имаат тенденција да бидат и ефикасни во деловните цели, бидејќи се немилосрдни. Водени од моќта и финансиските придобивки, нивните унапредувања се делумно предизвикани од нивната интелигенција и фактот дека се многу харизматични кон оние на високи позиции, но откако ќе се унапредат, тие се однесуваат многу лошо кон своите подредени.

 

Како да се справите со психопат на работа:

За некој со психопатско нарушување на личноста, вие едноставно сте изманипулирани за лична корист. Бидејќи имаат тенденција да лажат, дури и да прават лажни дипломи, тие мислат дека долгите приказни за лажните достигнувања можат да ве заплашат. Како вешти манипулатори, тие се многу способни да не разубават, туку целосно да создадат приказни за нивниот успех што воопшто не се вистинити. Кога станува збор за работа со психопат или преговарање со него, држете се до е-поштата, бидејќи, иако тие лично можат да бидат многу убедливи и харизматични, истражувањата покажуваат дека вештините многу помалку се пренесуваат на Интернет.

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote