in ,

СлаткоСлатко

Дали мачките се поврзуваат со една личност како кучињата?

Мачките исто така се способни да формираат трајни врски со членовите на нивното човечко семејство.

Ни ја покажуваат својата љубов на многу начини, ни испраќаат пораки кои само треба да се прочитаат на вистински начин. Но, дали е вистина дека мачките се врзуваат само за една личност во текот на нивниот живот?

Одговорот е повеќе од еден. Мачките можат да изберат одредена личност на која треба да обрнат внимание.

Во овој случај, станува збор за втиснување, навистина длабока врска со која животното се наведува да ги следи стапките на својот сопственик, доживувајќи го како референтна фигура.

Тешко е да се објасни што ги води мачките во нивниот избор. Причината може да биде во различни околности како, на пример, моментот во кој мачката влегла во вашиот живот или кој поминува повеќе време со неа.

Тоа го покажала и научна студија, која открила дека за време на вежбањето, 65 отсто од мачките покажале силна приврзаност кон својот народ. Меѓутоа, за време на тестот реакциите на животните биле различни бидејќи искуствата и карактерот на секоја мачка се различни.

Затоа, мачките можат да се поврзат со една личност и буквално да им „висат“ во скутот, но имаат и поотворена личност.

Има, имено, мачки кои сакаат и се разбираат со сите, без разлика.

Се чини дека овие мачки не покажуваат очигледна предност за тоа кој ги гали, се грижи за нив или ја чисти нивната кутија за отпадоци. Се грижат за целото семејство, пишува Нови лист.

Значи, вистина е дека мачките можат да се поврзат само со една личност, но тоа не значи дека работите секогаш мора да бидат така.

Сепак, внимавајте да не ја мешате наклонетоста со животинската љубомора, каде што љубомората значи нешто сосема друго.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote