in , ,

Што?Што?

ДАЛИ ЗНАЕТЕ ЗОШТО СЛУЖИ ДУПКАТА НА РАЧКИТЕ ОД ТЕНЏЕРИЊАТА? Трик кој ќе го олесни готвењето и ќе го намали нередот во кујната

Тенџерињата се составен дел од секоја кујна, а повеќето од нив имаат дупка на рачките, која најмногу служи за закачување садови. Сепак, има уште една функција за која многумина не знаат, а всушност може многу да ви го олесни готвењето.

Тоа всушност служи за закачување на лажица и спречување на содржината да капе од неа. Секој кој барем еднаш зготвил во тенџере, се нашол во ситуација да не знае што да прави со приборот што го држи во рака. Потоа посегнувате по чинијата, која исто така треба да ја измиете подоцна, а сосот или садот што го готвите капе од сите страни.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote