in ,

УбавоУбаво

Денеска се празнува Денот на наставата на турски јазик

Денес е  Ден на наставата на турски јазик – 21 декември, кој е неработен ден за сите припадници на турската заедница во РС. Македонија.

Наставата на турски мајчин јазик во Република Северна Македонија има долга традиција, која започнува во 1944 година, кога за првпат се спроведува настава на турски јазик во основното училиште „Тефејуз“ во Скопје.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote