in

Шокантно: Деветгодишно момче од Британија е најмладиот дилер на кокаин во светот!

Деветгодишно дете од Британија е најмладиот дилер на кокаин во светот.

Момчето било уапсено од страна на британската полиција и по претресот биле пронајдени наркотични супстанци кои требале да бидат испорачани. Момчето не може да добие казна бидејќи има под 10 години.

Законот во Велс и Англија налага дека децата под 10 години немаат криминална одговорност. Се верува дека детето било ангажирано од неговиот постар брат, пријател, па дури и родител да ја достави дрогата до одредена локација.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote