in

Што е точно 1 или 16? Едноставна математичка задача која го збуни интернетот!

Многу често на социјалните мрежи можеме да добиеме одговори на прашањата на кои не го знаеме одговорот. Но постојат и ситуации кога луѓето не можат да се согласат за едноставните нешта како што се лесни математички задачи.

Обидете се да ја решите оваа задача која беше поставена на социјалната мрежа Твитер. Корисниците на Твитер имаат поделени мислења. Има две опции, одговорот или е 1 или е 16, но само еден е точен. Што мислите вие?

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote