in

Повеќе од половина од потрошената електрична енергија во декември дојде од домашно производство!

Според податоците на Државниот завод за статистика, во декември 2020 година, вкупната потрошувачка по видови енергетски производи е: 859 827 MWh електрична енергија, 46.263 мил. nm3 природен гас, 468 414 тони јаглен и 92.211 тони нафтени деривати.

Бруто-националното производство на електрична енергија учествуваше со 58,0% во бруто-националната потрошувачка на електрична енергија, додека 97,2% од вкупната национална потрошувачка на јаглен беше искористена за производство на електрична енергија.

Коментари

Претплатете се
Известете ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Прегледајте ги сите коментари

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote