in , ,

СлаткоСлатко

ФЕНГ ШУИ ЗА ЈУНИ 2022 ГОДИНА – ШТО ДА СЕ ПРОМЕНИ ВО КУЌАТА ЗА ПОВЕЌЕ СРЕЌА, ПАРИ И УСПЕХ: Доаѓа моќна огнена енергија!

Јуни е месец на „огнениот коњ“ според соларниот кинески календар – носи инспирација, оптимизам, зголемена емотивност. Брзо ќе се шират информации, но и емоции. Сепак, зголемената огнена енергија може да има и негативни страни, како лутина и незадоволство, па затоа е важно да се најде рамнотежа.

 

Експертите за фенг шуи истакнуваат кои сектори од куќата ќе бидат најмногу погодени од јунската енергија. Одредете во кој сектор се наоѓа просторијата во домот во која поминувате најмногу време, а потоа дознајте како тоа ќе влијае на вас и какви промени можете да направите:

 

Север – Оние кои често се во овој сектор ќе имаат амбициозни и донекаде авантуристички мисли. Северот ќе даде активен поттик на сите работи! Затоа слушајте и внимавајте на новите можности, но не се занесувајте премногу! Северниот дел од куќата во јуни ќе биде поволен за сите видови активирања.

 

Југозападот е доста „проблематичен“. Честиот престој во југозападниот сектор може да донесе конфузија, незадоволство, минливи каприци. Тоа може да биде губење пари и губење на вашето време.

 

Јужниот дел од домот носи проблеми со концентрацијата, бавност во деловното работење. Доколку често престојувате во овој дом, тогаш овој месец се препорачува да го успорите темпото и почесто да одмарате, тренирајте ја вашата релаксација. Експертите за фенг шуи истакнуваат дека негативната енергија во јужниот дел на домот можете да ја намалите со користење на предмети и бои кои припаѓаат на металниот елемент (злато, сребро, бело, огледало, метална декорација, фаќач за ветар…)

 

Истокот е многу неповолен, со себе носи ненадејни проблеми. За да ја поправите негативната енергија, можете да ставите фенг шуи кинески монети. Ако вашата влезна врата е во источниот сектор, тогаш препорачливо е овој месец да обесите фаќач за ветер. Избегнувајте ризични бизниси, не земајте сомнителни заеми и не позајмувајте значителни суми пари.

Североистокот овој месец промовира финансиски раст благодарение на умот, интелектот, новото знаење. Сето ова ќе биде ценето. Доколку студирањето е во североисточниот сектор или најмногу работите во овој дел, планирате, се очекува успех. Западниот дел од куќата промовира светли идеи. Одличен е за презентации, рекламирање, ПР. Особено корисно за оние кои се занимаваат со јавни настапи, но не е поволно за здравјето и врските. Во овој сектор на куќата, експертите за фенг шуи препорачуваат да се стават производи направени од камен, керамика, украсни кристали за да се привлечат пари.
Северозападот е многу добар овој месец! Луѓето кои активно го користат северозападот ќе посетат примамливи можности за напредување, подигање на статусот, угледот и растот на кариерата, тоа не само што ќе биде поттик, туку и прилично значаен материјален еквивалент! Останете овде почесто и активирајте се на полето на работа на ова поле. Југоисточниот дел носи можности за кариера преку дисциплина и желба да се завршат работите. Сепак, може да има енергетски конфликти во овој сектор. За поуспешно преговарање со претпоставените и решавање на сите прашања преку дипломатија, водата е поволна овде како елемент, како и Месечината. Овде можете да поставите слики од Месечината и водата, или фигурини што го поврзуваат со тоа.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote