in , ,

СлаткоСлатко

Француски физичар објавил парче колбас, луѓето му поверуваа дека е ѕвезда

Француски научник се извини откако објави на Твитер фотографија од парче колбас Хоризо, тврдејќи дека тоа е слика на далечна ѕвезда снимена со телескопот Џејмс Веб.

Етиен Клајн, физичар и директор на француската Комисија за алтернативни енергии и атомска енергија, сподели слика од традиционален шпански колбас на Твитер минатата недела, пофалувајќи го „нивото на детали“ што го дава.

 

 

Клајн подоцна признал дека сликата всушност била крупен кадар од парче колбас направено на црна позадина

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote