in ,

СмешноСмешно Што?Што?

Германец заштедува 4.000 евра годишно, еве неколку трикови

Милиони Германци мора да штедат, бидејќи не постои друг начин да се живее нормален живот.

Манфред (75) од Нирнберг ужива да штеди пари.

 

Неговите планови за штедење се толку големи што неговиот сопственик се посомневал дека има грешка на сметката за вода.

Пензионерот и неговата сопруга трошат половина вода од просечно домаќинство, а заедно трошат помалку струја од другите домаќинства.
„И покрај инфлацијата, плаќам само 10 евра повеќе месечно за енергија“, изјави тој за германските медиуми.

Германските медиуми се обидоа да дознаат како Манфред спасува се.

Некои од начините на Манфред за штедење:

– Пензионерот се тушира ​​после вежбање во теретана

– Многу брзо ја затвора вратата од фрижидерот: „Онапред размислувам што ми треба од фрижидерот и потоа само ја отворам вратата“.

-Сам прави презла од остатоците од машината за сечење леб

-Тој повеќе сака да го полни мобилниот телефон во своето БМВ

– Купениот производ се користи до крај – Тубата паста за заби, како и амбалажата на купките, се загреваат на радијаторот, така што целата содржина излегува од пакувањето.

– Заштедува вода при миење заби

-Не плаќа на фризер, туку сам си ја шиша косата дома

Коментарите на објавената статија се навистина поделени. Додека некои читатели му се восхитуваат за сумата што ја заштедува, други сметаат дека неговите начини на штедење се премногу комплицирани и непотребни.

Како ви се допаѓа?

-2 поени
Upvote Downvote