in

Франшизата Godfather добива нови продолженија?!

Можно е да се снимаат повеќе Godfather продолженија, потврди режисерот на иконската трилогија. Francis Ford Coppola е името позади иконските гангстерски филмови, кој се сметаат како темелите на самиот жанр. Последниот филм од серијалот беше објавен пред 30 години и долго време се мислеше дека тоа е крајот на Godfather.

Сепак, кога беше запрашан за можноста за продолжување на приказната за Corleone, 81 годишниот режисер изјави дека тоа не е до него. „Можно е да се снима и Godfather IV V и VI, но јас не сум сопственик на правата. Доколку постои можност, сигурен сум дека студиото Paramount ќе ја искористи шансата.“ изјави популарниот режисер.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote