in

Џеф Безос оди во вселената!

Основачот на Амазон, Џеф Безос соопшти дека ќе оди во вселената заедно се неговиот помлад брат, Марк Безос.

Компанијата за вселената на Безос, Blue Origin ги соопшти новостите на 7 јуни, а заедно со браќата ќе патува и уште еден патник. Патникот ќе може да добие седиште до вселената на аукцијата која ќе заврши наскоро.

Онлајн аукцијата завршува на 12 јуни, а моменталната цена на летот достигна 2.8 милиони долари. Вкупно 6,000 луѓе од 143 различни држави учествивале во аукцијата за летот кој треба да се одржи на 20 јули оваа година.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote