in , ,

СлаткоСлатко

Грешката што ја правиме сите! Доколку имате ФИНАНСИСКИ проблеми, НАПРАВЕТЕ го ова и привлечете го богатството во вашиот дом!

Секој знае или барем слушнал за фенг шуи, древна уметност на украсување на дом или канцеларија што привлекува позитивна енергија и пари, како и создавање поволна средина. Додека многумина размислуваат за изгледот на просториите и мебелот што не се менува толку лесно, повеќето не се сигурни како влијаат на украсните парчиња мебел, како што се теписи, килими, па дури и душеци.

 

Поставувањето или менувањето може да доведе до драматични подобрувања, како и оптимизирање на енергијата што тече низ просторот.

Да потсетиме, фенг шуи има пет елементи, тие се: Вода, земја, оган, дрво и метал, и секој од нив засилува некаква енергија. Кога станува збор за пари, елементот Вода е најчесто приврзан за него, па секој што сака да го задржи протокот или да го зајакне треба да постави килим или тепих во сини нијанси на самиот влез од домот. Ако тоа не е можно, добро е што барем килимот има детали во сина или зелена боја.

Ако имате финансиски проблеми и чувствувате дека енергијата е „блокирана“, потребен ви е тепих од црвеникави и кафеави тонови, бидејќи оваа комбинација може да создаде „запалива“ смеса што ќе ги отвори блокадите.

Најголемата грешка ја прават оние сопственици на деловни простории кои решаваат да платат за правење душек со името на компанијата. Истото важи и за килимот на влезот. Во никој случај не го правете ова, велат мајсторите за фенг шуи. Со тоа, дозволувате вашата деловна репутација да биде „погазена“, посочуваат тие, и подобро е да имате дизајн налик на патека што води од влезот, со кој партнерите, клиентите или клиентите природно доаѓаат кај вас.

Ако не сте во можност да ги смените подлогите во блиска иднина, користете мал трик што се користи како „лек за фенг шуи“. Набавете парче исушени алги или мов и ставете го под тепих. Ова внесува среќа и богатство во домот. За разлика од исушеното цвеќе, кое многумина понекогаш бескорисно го натрупуваат и само така создаваат неред полн со прашина, што го забранува фенг шуи, овој детал од природата со посебна намена делува како средство за подобрување на енергијата на теписите што не можеме да ги менуваме.

 

Пробајте го ова уште денес!

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote