in ,

WTFWTF Што?Што?

Карс / Турција: Џиновски печурки пораснаа по обилните дождови

По обилните дождови во областа Сарикамис, во турската провинција Карс, на изненадување, но и на радост на многу локални жители, никнаа џиновски печурки.

Жителите кои оделе да берат печурки во шумската област висока 2.500 метри и други области во градовите Асбога, Ацису, Сулудере и Хандере биле изненадени од откритието.

Некои граѓани продаваат печурки, а некои ги користат за храна.

Сенај Ванли вели дека минатата година немало печурки поради сушата.

Тој објаснува дека годинава зимата траела долго, а имало и врнежи кои фаворизирале појава на печурки.

И Хасан Целат бил изненаден од големината на печурките, велејќи дека досега не видел поголеми печурки.

 

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote