in

Кина го предупреди светот на 100тиот роденден на комунистичката партија!

Во чест на 100тиот роденден на комунистичката партија, претседателот на Кина испрати предупредување до остатокот на светот.

Односите помеѓу САД и Кина беа многу заострени во изминатите години, а причина за тоа беше поранешниот претседател на САД, Доналд Трамп. Исто така односите на Кина со остатокот на светот не се добри поради геноцитед над Ујгурите.

Во четвртокот во Пекинг се одржа парадата во чест на 100тиот роденден на комунистичката партија. Кинескиот претседател им испрати порака на остатокот на светот со зборовите: „Кинескиот народ нема да дозволи странците да управуваат со нивната држава. Оној којшто ќе се обиде да се меша во внатрешните работи, нивните глави ќе бидат дупнати во големиот ѕид од челик изграден од крвта и месото на 1.4 милијарди Кинези“.

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote