in

НервозенНервозен УбавоУбаво WTFWTF СлаткоСлатко СмешноСмешно Што?Што? ТаженТажен

Кина направи вештачко Сонце и стигна до неверојатно достигнување!

Кина соопшти дека успеала да направи вештачко Сонце и со него оборила светски рекорд.

Кинеските научници успеале да направат вештачко Сонце и генерирале температура која достигнувала 120 милиони целзиусови степени за 100 секунди. Тие успеале да ја искачат температурата на Сонцето на 160 милиони степени за дополнителни 20 секунди.

Преку овој уред, кои се наоѓа во Институтот за Физика во градот Хефеји, постави нов светски рекорд за највисока температура. Претходниот уред успеал да дотигне температура од 100 милиони степени, истотака за 100 секунди.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote