in

Властите на Јапонија плаќаат оштета од 300,000 евра доколку член од семејството почине поради компликации од вакцината за Ковид-19!

Властите на Јапонија плаќаат оштета од 44.2 милиони јени доколку почине член од семејството поради компликации од примањето на вакцината за Ковид-19. Сумата, која е нешто повеќе од 300 илјади евра е највисоката сума која може да ја добиете поради смрт од вакцината за Ковид.

Оваа информација беше потврдена од министерот за здравство на државата, Норихиса Тамура, кој ги објасни правилата за компензација пред членовите на буџетскиот комитет на Јапонија.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote