in ,

СлаткоСлатко

Многу луѓе не ја перат облеката по купувањето – Еве зошто мора секогаш да го правите тоа

Кога ќе се почестат со нова облека, многу луѓе ќе сакаат да ја носат веднаш штом ќе ја напуштат продавницата, но еден поранешен продавач е против тоа, предупредувајќи дека постои навистина опасна причина зошто секогаш прво треба да ставате нова облека во машината за перење.

Дана, која порано работела во продавница за облека, објасни дека таа и нејзините колеги не смееле да носат облека од други брендови или продавници; всушност, нејзиниот менаџер претпочиташе да носат облека од новата колекција на нивната продавница, за да ги промовираат најновите акции.

Малку вработени всушност купувале во продавницата, вели тој, и главно тие едноставно би одбрале нешто што сè уште не е продадено, ќе ја симнат ознаката и ќе ја носат за време на нивната смена.

„Би работеле цел ден. Се препотувавме. И на крајот од смената ја соблекувавме облеката, повторно ја означувавме и потоа ја враќавме во продавница. Секогаш мислев дека ова е навистина грубо. Не знаев дека продавниците го прават тоа. Така, претпоставувам дека ова е мојот совет да си ги измиете алиштата откако ќе ги купите. Затоа што не е толку чист како што мислите“, објасни таа во видеото објавено на TikTok.

Нејасно е точно во која продавница работела Дана. Сепак, оттогаш многу други се појавија со слични искуства од нивните денови во малопродажбата.

„Клиентот побара големина што ја носам. „Проверив“ одзади само за да се сменам во поголема големина за да може таа да ја проба мојата без нејзино знаење“, рече еден корисник на TikTok.

За други тоа беше сосема нова информација, при што едно лице рече: „Секогаш ги перам затоа што многу луѓе ќе ги пробаат, но ова сега е нов фактор“.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote