in

Што?Што?

Ако имате 0 крвна група , МОРА да бидете многу претпазливи поради ова!

Како што веројатно веќе знаете, луѓето со крвна група 0 можат да даруваат крв на сите други групи.

Имено, во крвната група 0 еритроцити нема фактори кои ја уништуваат туѓата крв. Ова значи дека тие можат да бидат донатори на сите други групи, но да добиваат крв само од иста крвна група. Тоа ги прави прилично посебни.

Сепак, не само оваа карактеристика ги одделува од другите крвни групи. Крвната група 0, всушност, е повеќе склона кон некои болести отколку која било друга група. Од друга страна, оваа крвна група има многу други моќни карактеристики што ги прават посебни.

Тие се склони кон некои болести, како што се дисфункција на тироидната жлезда, недостаток на јод, ниско ниво на тироидни хормони и чиреви. Овие дисфункции може да бидат доста опасни за овие луѓе, бидејќи можат да доведат до многу несакани ефекти како што се прекумерна тежина и задржување на водата.

Луѓето со крвна група 0 имаат способност да бидат лидери и секогаш остануваат фокусирани на целта. Еден од нивните најдобри квалитети е нивната висока енергија и нивната проактивност.

Оваа крвна група во Јапонија е секогаш поврзана со одреден тип на личност. Крвната група е многу важна за Јапонците. На некои интервјуа за работа, тие дури ги прашуваат потенцијалните вработени која е нивната крвна група.

Според нив, луѓето со крвна група 0 се практични, темелни, фокусирани, организирани, посветени и одговорни. Поради фактот што нивните предци биле ловци, кои ја набудувале и проценувале околината за да преживеат, многумина веруваат дека овие луѓе се подобри и појасни логичари од другите.

Овие луѓе можат да станат импулсивни, хиперактивни, па дури и лути кога се под стрес. Поради нивните нездрави навики, склоност кон стрес, недостаток на вежбање и лоша исхрана, тие се подложни на штетни метаболички процеси, како што се отпорност на инсулин, забавување на активноста на тироидната жлезда и дебелина.

Покрај тоа, мора да знаете дека тие имаат повисоко ниво на желудочна киселина од која било друга крвна група. Ова значи дека тие имаат многу чувствителен стомак и имаат тенденција да формираат чирови.

Се препорачува овие луѓе да избегнуваат кофеин и алкохол. Кофеинот може да биде особено штетен поради неговата тенденција да го зголемува адреналинот и норадреналинот, кои веќе се високи за типовите од крвната група 0.

Покрај тоа, мора да имаат физичка активност 3-4 пати неделно.

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote