in

Мексико ја дозволи рекреативната употреба на марихуаната!

marijuana joints on hand

Рекреативната марихуана е официјално декриминализирана за лицата над 18 години во Мексико.

Властите на државата ја дозволија рекреативната употреба на марихуаната минатиот викенд и отсега конзумирањето и растењето на билката во домашни услови е дозволено.

Полнолетните жители сега можат да растат и конзумираат канабис откако ќе добијат дозвола од министерството за здравство. Иако е легално да се конзумира марихуана во мали дози, луѓето сеуште можат да се соочат со затворска казна доколку во нив биде пронајдена марихуана над 5 грама.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote