in

WTFWTF

Најмистериозни организации во светот! Билдерберг и Ordo Templi Orientis! [седми дел]

Некои од овие организации се основани за да го променат системот во светот и да управуваат со луѓе, некои за да предизвикаат страв извршувајќи насилни акти, а други за да организираат ритуали за духовно прочистување. Ги составивме најмистериозните организации во овој серијал.

Билдерберг

Меѓу првите основачи на Билдерберг се холандскиот принц Бернхард и полскиот социолог д-р. Џозеф Хиероним Ретингер. Ретингер е познат како татко на Билдерберг. Холандскиот економист Ернст ван дер Бугел беше назначен за постојан генерален секретар по смртта на Ретингер.

Принцот Бернахард беше помешан во скандалот на Lockheed поврзан со продажба на оружје на земјите во кои компанијата продолжи непрекинато. Меѓу американските почесни секретари се Џозеф Е. Џонсон од Меѓународната фондација за мир Карнеги, Вилијам Банди од Универзитетот во Принстон, како и советник на членот на ЦИА и американски претседател Џон Кенеди, амбасадорот во Авганистан Теодор Л. Елиот, r.униор. и Казимир А. Јост од Институтот за дипломатски студии на Универзитетот Џорџтаун.

Состаноците на Билдерберг се годишни, приватни состаноци на приближно 120-150 луѓе, кои ги одржуваат водечките експерти од деловниот свет, медиумите и академијата, како и активните политички лидери од целиот свет.

Билдерберг е како мултинационална влада дефинирана како „Господари на светот“ во многу извори. За оваа тајна организација се вели дека го контролира протокот на пари во светот.

Ordo Templi Orientis

Карл Келнер, основач на ОТО, беше австриски масон. Според сопственото сведоштво, три лица му ги дадоа тајните на античката магија и мистицизам и им беше дадена задача да основа гранка на заедницата Херметичко братство на светлината.

За разлика од ѕидарите (масоните), тоа би регрутирало и жени. Освен тоа, организациската структура беше многу слична на ѕидарството. Високите функционери на ОТО веќе беа составени од sидари на високо ниво. Теодор Ројс, со кого Келнер ја основаше ОТО во 1904 година, претходно беше лицето кое се обиде да ги оживее илуминатите. Ројс, масонски шкотски ритник од 33-ти степен, ја презеде ОТО по смртта на Келнер во 1905 година.

Еден од интересите на Келнер и Ројс беше сексуалната магија. Тие ги преведоа методите за секс Тантра од Исток. Тие веруваа дека правилната употреба на машки и женски сексуални течности ќе произведе предмет на моќ како што е филозофискиот камен. Дел од ритуалите на домот вклучуваа такви сексуални обреди. Ова беше една од причините жените да бидат регистрирани како членови.

Коментари

Претплатете се
Известете ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Прегледајте ги сите коментари

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote