in

ШОКАНТНИ ПОДАТОЦИ: Намалување на приходите забележано кај 50% од луѓето во светот поради пандемијата!

Кај секој втор човек во светот се намалиле приходите поради пандемијата предизвикана од коронавирусот.

Најмногу погодени биле оние кои живеат во сиромашните земји. Губењето на работното место и скратувањето на работните часови биле најголеми фактори за намалувањето на пригодите, покажуваат податоците од истражувањето на Галуп.

Податоците биле добиени од истражување во кое учествувале над 300 илјади луѓе од 117 различни земји. Тие покажале дека секој втор човек во светот заработил помалку во пандемијата, за разлика од неговата стандардна заработка пред пандемијата.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote