in

Австралијанец заработил затворска казна на бизарен начин! Намерно ја заразил бившата сопруга со ковид!

Австралијанец заработил затворска казна на најбизарен начин досега. 

Мажот, 63, добил затворска казна бидејќи намерно ја заразил својата поранешна сопруга, 70, со ковид. Тој намерно кашлал накај неа и успеал во нековите зли намери. Мажот бил осуден на затворска казна од времетраење на 9 месеци.

Делото кое го сторил е наречено обид за нанесување на тешка телесна повреда и се случило во ноември минатата година. Тој кашлал кон неговата поранешна сопруга и покрај тоа што знаел дека е позитивен на коронавирусот. Освен затворската казна, Австралијанецот ќе мора да и плати на жртвата 1,000 евра оштета.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote