in ,

Што?Што?

Никогаш не биди со некој што… ги прави овие 13 работи!

1. Никогаш не биди со некој кој изгледа премногу таинствен. Некој кој го крие својот телефон од вашиот поглед. Некој кој никогаш не ви го дава вистинскиот одговор кога поставувате прашање.

2. Никогаш не биди со некој што те тера да се сакаш помалку. Некој кој ве прави неинтелигентни. Некој кој ве прави непривлечни. Некој кој ве прави недостојни за нивната наклонетост.

3. Никогаш не биди со некој што те тера да го бркаш. Некој кој прво одбива да испрати порака. Некој кој ве чека да го испланирате секој состанок и секој разговор. Некој кој делува мрзелив затоа што знае дека вие ќе го направите првиот чекор.

4. Никогаш не биди со некој кој избира кога да се однесува добро со тебе. Некој кој ќе ве сака со недели, а потоа ќе ве игнорира со недели. Некој што ја менува мелодијата на секои неколку дена. Некој кој понекогаш ви покажува почит само понекогаш.

5. Никогаш не биди со некој кој се грижи само за себе. Некој кој мисли дека секогаш е во право. Некој кој одбива да направи компромис со вас или да се извини. Некој кој има проблем да ја преземе одговорноста за своите постапки.

6. Никогаш не биди со некој без совест. Некој кој ги игнорира вашите пораки и не се чувствува лошо поради тоа. Некој кој ве лаже во лице без да се чувствува виновен за тоа.

7. Никогаш не биди со некој што ти прави непријатно. Некој кој изгледа супериорен од вас. Некој со кој треба да одите по лушпи од јајца за да избегнете расправија. Некој кој ве притиска да пиете или да мочате кога не сте подготвени за тоа.

8. Никогаш не биди со некој што прави да се чувствуваш виновен за твоите емоции. Некој што ве нарекува разгалено кога и да се нервирате. Некој кој ве прашува дали практикувате ПМС секогаш кога ќе ги изразите своите чувства. Некој кој наоѓа начин да ја спинува секоја ситуација за да биде жртвата и тој што треба да се чувствува навреден.

9. Никогаш не биди со некој кој очекува да го избереш над сè друго. Некој кој очекува да ги откажете плановите со пријателите за да ги видите. Некој кој очекува да се откажете од работата за да поминете повеќе време со него. Некој кој очекува да се откажете од сè што ве прави затоа што се чувствува дека тие се единственото нешто што треба да ве прави среќни.

10. Никогаш не биди со некој кој чува тајни од тебе. Некој кој ги крие своите емоции во себе. Некој кој се преправа дека е добро кога не е. Некој кој крие делови од себе од вас, иако вие сте единствената личност со која треба да се чувствуваат удобно.

11. Никогаш не биди со некој што ти дава наредби. Некој кој ќе ви каже каква облека да облечете и со кои пријатели да контактирате. Некој кој ве принудува да ја добиете нивната дозвола пред да излезете од дома. Некој што изгледа препотентно.

12. Никогаш не биди со некој кој го вади својот гнев врз тебе. Некој кој ве третира како боксерска вреќа после напорен ден. Некој кој станува насилен кога не го добива она што го сака.

13. Никогаш не биди со некој кој ти покажал дека ништо не му значиш. Некој кој е во ред со еднострана врска. Некој кој ви дозволува да ја завршите целата работа без да посегнете. Некој кој зема од тебе, но никогаш не дава.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote