in

WTFWTF Што?Што?

Ова се случува кога не ја чистите климата. Грижете се за вашето здравје

Сплитчанец испратил фотографии од својот клима уред. Тој вели дека го чисти секоја година бидејќи го користи за греење и ладење, а прашината и грините се собираат во големи количини на климатскиот филтер.

„Секоја година истата приказна, пред летната сезона ги чистиме филтрите, полни се со прашина. Можеби затоа што живееме блиску до патот, но ова изгледа страшно.

Луѓе, барем еднаш годишно чистете климатизери и зачувајте си го здравјето, бидејќи и докторката ми кажа дека неисчистените климатизери се плодна почва за зараза, ја спомна опасната легионела“, вели сплиќанецот.

Да потсетиме, валканата клима може да доведе до разни опасни болести, бидејќи „дувањето“ ги растера честичките прашина, а со нив и разни бактерии, вируси и габи..

 

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote