Потребни состојки:
3 помали компири
1 праз
500 гр пилешки гради
200 гр печурки
150 гр сирење
путер
сол
Италијанска мешавина од зачини
За бешамел сос:
50 гр путер
30 гр брашно
500 мл ладно млеко
40 гр пармезан
Начин на подготовка:
Ставете компири во тенџере да се варат. Печурките издинстете ги. Кога ќе бидат готови отстранете ги од оган. Додадете го празот, попржете малку, додадете сол, и додадете го пилешкото. Додадете мешавина од сол и зачини и вратете ги печурките.
Направете бешамел. Ставете путер во тенџере, додадете брашно, попржете малку и додадете ладно млеко. Додадете рендан кашкавал. Истурете го месото над сосот бешамел, промешајте, ставете го во подмачкана тава и изрендајте пармезан. Печете на 180 степени околу 35 минути.