in ,

СлаткоСлатко Што?Што?

По грешка фрлила „гребка“ од милион долари, а искрениот сопственик на продавницата и го вратил

Една жена од државата Масачусетс, која фрлила – „гребка“ од милион долари, на крајот дошла до тоа благодарение на љубезноста и искреноста на сопственикот на продавницата каде што ја купила.

Леа Роуз Фиега купила „грека“ од 30 долари во продавница во Саутвик во март и рече дека брзаше за пауза за ручек “, и јас брзо го изгребав, го погледнав и не изгледаше како да има добивка, па го дадов да го фрлат “.

„Гребката“ сепак остана на тезгата 10 дена.

„Една вечер видов дека бројот не е изгребан“, рече Абхи Шах, син на сопственикот на продавницата. „Го изгребав бројот и видов дека стои милион долари под него.

Бидејќи Фиега е редовна муштерика, семејството се сети и го испрати нивниот син да ја најде на работа.

„Тој дојде во мојата канцеларија и ми рече:„ Мајка ми и татко ми би сакале да се видат “, рече Фиега. „Реков:„ Не можам, работам “и тој ми рече:„ Не, мора да дојдеш! “ Отидов во продавницата и тие ми кажаа што откриле. Бев во целосно неверување. Плачев, ги прегрнав “.

Фиега рече дека се чувствува двојно среќна, бидејќи во јануари едвај се опорави од скоро фаталниот ковид-19, што беше „како да победи на лотарија“.

„Кој го прави тоа? Тие се одлични луѓе. „Јас сум повеќе од благодарна“, рече таа.

Продавницата доби 10.000 американски долари бонус од државната комисија за лотарија за продажба на добитниот билет. Фиега рече дека на семејството му дала дополнителна награда, а остатокот го чува за пензија.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote