in

Популарниот хорор автор, Stephen King има многу чудна фобија!

Stephen King, легендарниот автор на хорор книгите за сите генерации, има многу специфична фобија.

The Shining, It, Pet Sematary, Carrie и многу други ремек дела се дела на Кинг. Авторот е вистински архитект на кошмарите на многумина. Но и покрај тоа што Кинг успеал да уплаши многу читатели, тој се плаши од нешто многу необично.

Кинг боледува од трискаидекафобија, страв од бројот 13. Бројот 13 во светот се смета како баксузен број и многу хотели всушност ги прескокнуваат собите кои треба да го носат овој број.

„Бројката 13 отсекогаш ме плашела на некој начин. Кога пишувам, секогаш ја прескукнувам тринаесетата страна“ изјави Кинг во едно интервју.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote