in ,

WTFWTF

ПОСЛЕ ОВА ЌЕ ГИ СМЕНИТЕ НАВИКИТЕ: Никогаш, АМА НИКОГАШ не треба да перете на 30 и 40 степени, еве зошто.

Спречувате сериозна инфекција!

Иако перењето облека на пониски температури може да изгледа како добра идеја, но и попријатна за животната средина, некои истражувања ја отфрлија идејата и велат дека валканите алишта сепак треба да се мијат на малку повисоки температури.

Според истражувачите, облеката што се мие на ниски температури може да пренесе бактерии како што е E. coli, оваа бактерија живее на нашата кожа и во телото, на температура од 37 ° C, што значи дека ниска температура од 30 ° C нема да ги убие бактериите.

Од таа причина, микробиолозите советуваат облеката да се пере на најмалку 60 ° C, што е особено точно за детската облека бидејќи децата се почувствителни и нивниот имунитет не е секогаш целосно развиен.

И за да бидете сигурни дека ќе се ослободите од сите бактерии со миење, експертите ве советуваат повремено да ја „свртите“ празната машина. Вклучете празна машина за перење на највисока температура, на 90 ° C, за да ги „убиете“ бактериите.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote