in ,

Што?Што?

Пред да стапите во брак треба да ги знаете овие работи за вашиот партнер

Affectionate couple in restaurant, him feeding she
  1. Неговото мислење за деца

 

Можеби вие сакате деца, но прашање е дали вашиот партнер го има истото мислење. Може да се случи и спротивното – дека вашиот партнер очајно сака деца, додека вие мислите дека улогата на родител не ви одговара. Ова е важна тема за која треба да разговарате со личноста со која планирате да стапите во брак.

 

  1. Финансиска состојба

 

Расправиите за пари, за жал, се многу чести во бракот. За да основате семејство со некого на здрава основа, треба да проверите колку таа личност е одговорна за парите. Можеби вашиот партнер е склон да троши пари или не е подготвен да се ангажира повеќе за да обезбеди добар живот за семејството. Ако не сте такви, тоа може да биде голем камен на сопнување.

 

  1. Како се однесува кон другите

 

Можете да заклучите многу за луѓето од тоа како се однесуваат кон келнерите, блиските пријатели, семејството, странците и слично. Многу е важно какви односи одржува со бившите девојки и како зборува за нив. Во никој случај не треба да гледате само на начинот на кој вас ве третираат а да ги игнорирате другите сигнали.

 

  1. Интимност

 

Интимноста не значи само секс, иако договорот во сексот е исклучително важен за врската и бракот. Дали на вашиот партнер му е потребна блискост и интимност исто како и вам? Одговорот на ова прашање ќе ви даде важни упатства. Ако вашиот партнер е ладен и ретко ве гушка, бакнува, гали, а вие навистина го сакате тоа, тогаш треба да размислите како ќе се снаоѓате во бракот.

 

  1. Како се справува со тешкотиите

 

Животот носи убави и помалку убави моменти. Кога доаѓаат тешки времиња, сите ние се справуваме со нив на различни начини. Ако вашата сакана личност не знае како да се справи со тешкотиите на адекватен и зрел начин, размислете како ќе се однесува во иднина, што може да донесе уште потешки моменти од оние што ги знаете сега.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote