in

Што?Што?

Ова е вистински предизвик: поместете две чкорчиња за да направите четири триаголници

Познатиот математичар Алекс Белос, кој редовно формулира и собира загатки, е креатор на уште една, со која се борат илјадници енигми на мрежата.

Новата загатка вклучува шест чкорчиња, кои формираат страни на два триаголници. Задачата е да се направат четири триаголници од нив, а притоа да се поместат само две чкорчиња.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote