in , ,

WTFWTF Што?Што?

РИБА СО ЧОВЕЧКИ ЗАБИ УЛОВЕНА ВО МЕКСИКО

Маж и жена риболовци од Литванија го посетиле Кабо Сан Лукас, Мексико, и биле изненадени од нивниот улов… Човекот, имено, уловил риба со нешто налик „човечки заби“, па фотографиите од неа ги споделија на Фејсбук, за да откријат за каква риба се работи.

 

https://www.facebook.com/100006237003174/videos/1696772380678112/

Потоа имаше коментар дека тоа е „Sphoeroides annulatus“ – род отровни риби од фамилијата „Tetraodontidae“. Тие можат да се најдат, обично во источниот дел на Тихиот Океан, од Калифорнија до Перу и Галапагос. Рибите имаат необичен изглед на предните заби. Нивното месо е отровно и не треба да се јаде.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote