in , ,

СлаткоСлатко

Садгуру – многумина ја прават оваа грешка во куќата и привлекува лоша енергија. Никогаш не оставајте ова во облека!

Садгуру е добро познат гуру чии предавања на Youtube ги слушаат луѓе ширум светот. Тој неодамна зборуваше за тоа каква боја треба да носите за среќа, а сега откри како никогаш не треба да ја чувате облеката во куќата.

“Сигурно вашите родители како деца ви велеа дека вашата облека треба да биде превиткана и дека е правилно да ги преклопите и чувате постелнините. Тие секогаш ни велеа да го средиме креветот и да ја преклопиме постелнината откако ќе се разбудиме наутро. Има една изрека -“Ако не ја преклопите облеката или постелнината, демоните ќе танцуваат на неа.” Ова укажува на негативна енергија. Затоа, погледнете ја хартијата. Ако само ја стуткате и оставите така, таа привлекува негативна форма на енергија. Ако го чувате реално и сложено, неговата енергија е добра. Затоа е важно да внимавате како ги оставате работите во куќата “.

Со оваа теорија не се занимава само Садгуру, туку и традицијата на фенг шуи, според која секое нарушување се смета за симбол на лоша енергија, сиромаштија и негативност. Затоа е важно облеката да биде уредно наредена во плакарот, а креветот да биде наместен веднаш штом ќе излезете од него.

Во уреден дом, владее позитивна енергија и радост, а во неуреден дом, несреќа и негативни вибрации!

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote