in

СлаткоСлатко

Само три проценти од луѓето можат точно да одговорат: Колку квадрати гледате на сликата?

Овој пат ви подготвивме тест за перцепција. Колку квадрати гледате на сликата?

Исто како и нашите мускули, нашиот мозок треба да се тренира и да се одржува во добра форма. И, се разбира, еден од најдобрите начини да го направите ова е редовно да ги тестираме нашите моќи за набљудување.

 

Решавањето загатки и мозочни закачки ја зајакнува врската помеѓу мозочните клетки, што помага да се подобри меморијата.

Загатките го тренираат вашиот мозок да гледа различни пристапи кон проблемите. И последно, но не и најмалку важно, визуелните загатки помагаат да ги тренирате мускулите на очите.

Решение:

 

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote