in ,

ТаженТажен

Секоја изневерена жена треба да го запомни ОВА!

Изневерувањето е една од најлошите работи што може да се случат во долготрајна врска или брак, а секако е нешто што не е така лесно да се преболи. За некои тоа е сосема невозможно. Штом се случи изневерувањето, доаѓа до губење на довербата во партнерот. Ако ова ви се случило (или ако некогаш ви се случило, а навистина се надеваме дека не ви се случило), запомнете ги следниве работи.

Никогаш не сакај да бидеш како тие жени. Затоа што не можете да ги намалите сопствените стандарди за да станете такви. Такви се, бидејќи им треба површно внимание за да преживеат. Вие сте достојни за вистинска љубов, а не за нешто површно.

Не го барајте во некој друг. Сакате да се оддалечите што е можно подалеку од него. Да, ти го сакаше, но има многу повеќе во животот освен маж кој ги става своите емоции пред твоите.

Не плашете се од она што сте го изгубиле со него. Но радувајте се на она што ќе го добиете и постигнете во животот без него. Човек кој ја става сопствената себичност пред срцето на својата сопруга, воопшто не е вистински маж. Треба да се плаши од тоа што го изгубил. Верувај ми, тој е во загуба, не ти.

Не е твоја вина. Не можете да направите ништо за да го спречите тоа. Тоа го направи поради сопствената незрелост и од страв да не сака зрела и исполнета жена како тебе.

Има луѓе кои те сакаат. Тие ве сакаат толку многу што ќе направат се што е во нивна моќ за да ја ублажат болката што ја чувствувате. Нека ги. И ќе ви каже колку сте прекрасни и дека навистина не вреди да бидете тажни и скршени поради некој кој бил толку глупав да заборави на љубовта што сте му ја дале и кој се однесувал толку кукавички поради сопствената себичност. И тие се во право.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote