in

Шести во Европа, а седми во светот по смртност од коронавирус

Нашата земја е прва во регинот по бројката на смртни случаи во однос на жители. Со 924 смртни случај на еден милион жители Северна Македонија во моментов е на осмото место.

После неа од регионот едно место подолу е Босна и Херцеговина со 902 смртни случај на еден милион жители.

На првото место е Белгија со 1,486 смртни случај на еден милион жители.

Скопје води на листата со најмногу смртни случаи, но има и најголем број на заболени, а воедно и жители во земјата.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote