in

Со ОВОЈ нов ТЕЛЕСКОП, научниците ќе можат да пронајдат живот на друга планета до 2026 година!

Нов, футуристички телескоп, ќе им помогне на научниците во пронаоѓањето на знаци за живот на другите планети до 2026 година, тврдат експертите. Истражувачите од Универзитетот на Охајо ќе добијат дозвола за употреба на новиот телескоп на НАСА кој треба да биде лансиран во вселената во Октомври оваа година.

Според најновите информации, телескопот ќе може да забележи потенцијални знаци на живот само 60 часа од првата негова употреба од страна на научниците кои имаат експертиза во ова поле. Телескопот ќе биде биде лансиран во вселената и ќе го орбитира Сонцето.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote