in

Неверојатен „стаклен окторпод“ беше забележан во длабочините на океанот! (ФОТО)

Научниците кои ги истражуваат длабоките води имаа можност да го насликаат овој неверојатно редок, уникатен „стаклен октопод“ во длабочините на Тихиот Океан.

Пред експедицијата, научниците поминаа 34 денови истражувајќи ги недостапните Феникс острови за да се подготват за нешто попредизвикувачки. Тимот со него носеше камера со висока и успеа да мапира над 30 илјади километри квадратни.

Една од најголемите откритиа беше и таканаречениот „стаклен октопод“. Фотографијата од него можете да ја погледнете подолу:

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote