in , ,

СлаткоСлатко

Еве што ги брка парите од вашиот новчаник! Ослободете се од ова што е можно побрзо, во спротивно ќе потонете финансиски!

Многу животни тренери рекоа дека „ние сме родени да бидеме богати“, но дека од нас зависи само дали ќе го искористиме тој потенцијал. Она што ве блокира на патот кон привлекување пари и финансиски просперитет, се крие таму, токму во вас

 

Секој од нас има внатрешен глас (може да се нарече и внатрешен критичар) што не обесхрабрува да се занесуваме со интересни проекти, деловни можности, познанства, патувања – и сè ново што може да ни донесе радост. Постојат луѓе со кои тој внатрешен критичар е премногу гласен.

 

„Кој не сака да биде богат?

Сепак, запомнете како ја одбивте новата понуда за работа минатата година. Условите се одлични, платата е многу поголема од сегашната и работата е интересна, вие веќе долго време сакате да се специјализирате во оваа област. Но, нешто ве спречи и вие останавте на досадна, но позната работа “, вели психотерапевтот Ана Стори.

 

Како да се збогатите?

Внатрешниот критичар е нашиот одбранбен ѕид, но исто така и сопка – од раѓање ја градиме оваа „тврдина“ за опстанок во тешкиот свет на возрасните.

 

 

Сепак, веќе во зрелоста, овој застарен систем продолжува да ги контролира нашите постапки и да ги расипува нашите животи. Премногу самокритичност не спречува да се осмелиме, да направиме промена и да преземеме ризици за да добиеме.

Се плашиме од промена на работното место, иако ќе заработиме повеќе на друга работа само затоа што сме вовлечени во зона на удобност. Според експертите, гласен внатрешен критичар ќе не доведе до сиромаштија отколку до богатство.

Најдоброто решение е да се замолчи внатрешниот критичар. Прво, важно е да го препознаете кога ќе се појави, да сфатите дека токму внатрешниот глас ве блокира и дека тоа е само мисла, а мислата секогаш може да се промени. Кога ќе го препознаете, слушнете што ви зборува, почитувајте го, но потоа разоружете го со контрааргументи кои покажуваат спротивно на неговите тврдења.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote